donderdag 11 juni 2015

Dag 11: Nashville, Tennessee

Vandaag zijn we in Nashville, Tennessee: Music City
Om in het eventjes dat we in Nashville zijn toch zoveel mogelijk te zien boeken we, net als we in New Orleans deden, een rondleiding per bus van Grayline. Omdat we op een grote campground van KOA staan, genieten we van de luxe dat de Grayline-bus ons op de campground komt ophalen. We nemen de middag-editie van 'Discover Nashville', daarvoor moeten we om 13.00 bij de receptie klaarstaan. Dat betekent dat we de ochtend voor onszelf hebben.

Harry en Sander maken daarvan natuurlijk graag gebruik voor een sportief rondje hardlopen. Nouja, de bedoeling was om een rondje te maken, maar halverwege gooit een vrij ondoordringbaar stukje jungle roet in het eten. Een stukje 'hiken' schrikt ons natuurlijk niet af, maar als de helling zo steil wordt dat Sander een stukje op knieën en ellebogen achteruit komt skieën staken we onze poging en gaan we de weg terug die we waren gekomen. Uiteindelijk doen we een keurig stukje van zes kilometer, de temperatuur is rond 09.15 al opgelopen tot een graad of 23, zonder een zuchtje wind.

Na gedane arbeid is het goed zwemmen, dus we gaan gezellig met z'n viertjes naar het prima zwembad van de KOA om even heerlijk te dobberen. Na een vroege lunch lopen we dan uiteindelijk weer richting receptie voor de Nashville-tour. 

Het is nog altijd druk in Nashville door de Country Music festiviteiten, er zijn veel wegafsluitingen, maar uiteindelijk komen we wel waar we zijn moeten. De chauffeur/reisleider vertelt veel over de plaatsen waar we langsrijden en de eerste stop maken we bij het Ryman Auditorium, een klein maar beroemd muziektheater, waar in de loop van de tijd veel beroemde artiesten hebben opgetreden. Om er een paar te noemen: R.E.M., the Everly Brothers, Earth, Wind & Fire, Sheryl Crow, ZZ top, the Moody Blues, Bruce Springsteen, Paul Simon, Mark Knopfler, Olivia Newton John en uiteraard veel beroemde country-zangers die wij niet zo goed kennen. Toegangsticket zit bij de bus-tour inbegrepen, da's goed geregeld!

Ryman Auditorium

Ryman Auditorium

Muren vol met affiches van de optredens van beroemde artiesten...
Country muziek is natuurlijk waar het om draait in Nashville, in de bus zet de chauffeur uiteraard ook een cd'tje op met country-toppers nadat hij het netjes aan z'n passagiers vraagt:
Chauffeur: "Y'all like to listen to some music while we drive around?"
Passagier: "Country music?"
Chauffeur: "Is there any other kind?"


Broadway is wat beter toegankelijk dan gisteren, helaas kunnen we er vandaag alleen vanuit de bus van genieten...

Tweede stop: Nashville Country music Hall of Fame and Museum
Na het Ryman Auditorium stappen we de bus weer in, en na enige moeite weet de buschauffeur ons dichtbij onze tweede stop af te zetten: de Nashville Country Music Hall of Fame and Museum. Ook weer krijgen we de entree 'kado' van Grayline, en hebben we ongeveer vijf kwartier de tijd om er rond te struinen. We zijn niet zo bekend met county music, maar sommige namen herkennen we natuurlijk wel.

Kenny Rogers is er zo een, die man is hier bijna heilig, en heeft dus ook een eigen afdeling in het museum.

Veel authentieke dingen van veel artiesten die hier heel bekend zijn.

Deze kennen we natuurlijk goed! Wel leuk, een affiche uit het begin van Elvis' carriere, toen hij ook veel country-muziek maakte.

Ook een van Elvis' auto's, zijn 'Gold Cadillac' is hier tentoongesteld.

Wanden vol gouden en platina platen van heel veel artiesten...


...en uiteraard de beroemde 'Hall of Fame'
Na deze interessante stop rijden we nog even rond door Nashville waar we nog wat mooie plaatjes kunnen schieten en nog wat interessante informatie over de stad krijgen. Even voor het idee: er wonen ongeveer 650.000 mensen in 'Music City'!

Tennessee State Capitol

En op de terugweg naar de campground kunnen we nog een mooi plaatje maken van de skyline van Nashville.
De rit terug naar de campground duurt lang, de avondspits is behoorlijk taai, en ondanks de pro-actieve rijstijl van onze chauffeur doen we er ruim een uur over.Rond 18.00 zijn we weer terug, blazen even uit en steken daarna de barbeque weer even aan. Tijdens de maaltijd aan de picnictafel bij de camper zien we, terwijl het begint te schemeren, ineens vuurvliegjes om ons heen! Geen van ons heeft die eerder gezien, dus we kijken onze ogen uit en genieten van het verschijnsel!

1 opmerking:

  1. paarsespinmetgoudkruis12 juni 2015 om 01:45

    Grappig hé vuurvliegjes! Ik kan ze mij nog goed herinneren , al was ik toen pas 6 ( jaja ik weet het ...naarmate je ouder wordt komen jeugdherinneringen terug !! Ik zeg het zelf maar alvast ;) ) Toch wel alle 4 meegezongen in de bus hé ?! Elk geval toch wel....en we gaan nog niet naar huis...... Is weer eens wat anders voor die buschauffeur !

    BeantwoordenVerwijderen