zaterdag 13 juni 2015

Dag 13: Blue Ridge Mountains en Bristol Motor Speedway

We zijn inmiddels gewend aan de wekker om 06.30, dus het kost ons geen moeite meer om om 08.00 de campground te verlaten en aan onze dertiende vakantiedag te beginnen. Het plan is om vandaag een stuk over de Blue Ridge Parkway te rijden, een zogenaamde 'Scenic route' door de Blueridge Mountains. We pikken die route vlak bij onze campground op, en rijden er ongeveer 70 miles over bochtige wegen met erg veel uitkijkpunten.... we laten de foto's de rest van het verhaal vertellen.


De route van vandaag.Omdat we al vroeg onderweg zijn, rijden we gedeelten van de route door flarden mist.

Er zijn erg veel uitkijkpunten langs het zuidelijke deel van de Blue Ridge Parkway, met voldoende parkeergelegenheid, dus we maken erg veel fotostops. Ook weer door het vroege tijdstip hebben we vrijwel alle parkeerplaatsen volledig voor onszelf...

Het uitzicht op de Blueridge Mountains is prachtig!

De zonnestralen door de mistvlagen zijn prachtig om te zien...
Onze identieke campers op een van de uitkijkpunten. Nog een leuk verhaal van gisteravond, toen we op het Happy Holidays RV park verbleven: We staan natuurlijk weer naast elkaar, en er komt een ouder echtpaar op electrische fietsen aangereden, We zitten buiten aan de picnictafel tussen de campers, en de oudere man zegt dat hij even met eigen ogen bij de 'Bobbsey Twins' wilde kijken. Prachige campers, vindt hij, maar het gebeurt zelden dat je twee precies dezelfde samen ziet reizen. We zeggen vriendelijk gedag, en binnen een half uur stopt er een stelletje in een golfkarretje bij onze campers, om de 'twins' te bekijken... we zijn haast een toeristische attractie hier! Wel leuk om te merken dat vrijwel niemand in de gaten heeft dat we in gehuurde campers rijden. Een van de voordelen van het huren bij RoadBear: je beweegt je niet door de USA met een label 'tourist' op je voorhoofd.

Ook veel bloemen te zien langs de Blue Ridge Parkway

Het hoogste punt langs de route.


Uiteindelijk, na 70 mijl slingeren, verlaten we de mooie route en zetten koers richting Bristol, waar de mannen nog een bezoek willen brengen aan de Bristol Motor Speedway....

De Interstate 26 brengt ons door de bergen weer naar Tennessee.

Altijd leuk om te zien langs snelwegen in de bergen: de noodstop-exits voor trucks waarvan de remmen het begeven hebben. 
We komen redelijk bijtijds bij Bristol aan, we laten Marin en Erica met een van de campers bij een WalMart achter, en gaan even mannendingen doen: Bristol Motor Speedway, waar tweemaal per jaar een NASCAR raceweekend is, altijd spectaculaire races op deze 'shorttrack' oval van een halve mijl. Doordat de baan zo kort is lijkt het meer op een uit de kluiten gewassen stadion dan een racebaan.

De start- en finishlijn

De bijnaam Colosseum heeft de speedway vanwege de overweldigende tribunes rondom de baan... 
Er is plaats voor maar liefst 160.000 toeschouwers!

De tribunes in de bochten zijn mega-hoog.

Ook aan de buitenkant is het een enorme constructie.
We zien geen mens, en lopen op goed geluk een openstaand hek door om zonder gestoord te worden op de gigantische tribunes te kunnen rondstruinen en foto's te nemen. Het is indrukwekkend. Na de tribune-wandeling lopen we nog even richting de gift-shop, waar we nog wat NASCAR-miniaturen en t-shirts kopen.

Voldaan rijden we weer terug om Marin en Erica bij de WalMart op te pikken, we maken daarna nog een korte stop bij een Lowes, een uit de kluiten gewassen bouwmarkt, waar Marin en Erica een paar nieuwe tuinvlaggen bemachtigen. De Lakeview campground is dan nog maar een kwartiertje rijden, we zetten ons daar neder, en doen het bekende BBQ en relaxverhaal. Ook zien we hier weer, voor de derde avond op rij, vuurvliegjes, nu meer dan ooit! Het is inmiddels niet meer zo heel warm als eerder deze week, maar doordat het vrijwel windstil is is het nog heerlijk om tot laat buiten te zitten.


3 opmerkingen:

 1. Wederom mooi verslag en prachtige foto's: wat heeft dat land toch een overweldige natuur!!
  Have fun verder, gr.Marjan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. paarsespinmetgoudkruis14 juni 2015 om 02:06

  jullie staan nu vast op camerabeelden daar bij de tribunes dus misschien later in de week opgepakt ;) ? Mooie natuur hoor onderweg.
  Beter denk ik om niet te veel meer te drinken want als jullie al slingerend over de weg gaan.....!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtige foto's lijken veel op de hottube bij -1. EB

  BeantwoordenVerwijderen