dinsdag 16 juni 2015

Dag 16: van Lancaster, Pennsylvania naar Freehold, New Jersey


De route van vandaag, gelukkig maar zo'n 130 miles.

In de staat Pennsylvania bij Lancaster wonen veel Amish, mensen die leven in een hechte, zelfvoorzienende geloofsgemeenschap. De Amish zelf leven zeer sober en stellen geen prijs op veel aandacht, maar toch is er in deze omgeving een levendige toeristenindustrie rond de Amish en hun leefwijze ontstaan. Hoewel de Amish heel anders leven dan de 'normale' Amerikaan, wonen ze niet in afgesloten gebieden maar gewoon tussen niet-Amish en nemen deel aan het openbare leven. Als je een rondje in de buurt van Lancaster rijdt, langs plaatsjes met klinkende namen als Bird-In-Hand, Paradise en Intercourse, ontkom je er niet aan dat je ze tegenkomt, op het land ziet werken, of hun kinderen ziet spelen.

Typisch glooiend landschap met veelal grote Amish landerijen, die je gemakkelijk kunt herkennen aan het feit dat er geen stroomkabels naar hun huizen en boerderijen lopen.

Je wordt geacht de weg te delen met de zich langzamer verplaatsende Amish.

In deze omgeving zijn er gelukkig rekening mee gehouden en is er voor iedereen genoeg ruimte.


Vaak flinke boerenbedrijven van Amish, het zijn harde werkers.

Nog een typisch vervoersmiddel van de Amish: de step.


Amish gebruiken niet de meest moderne middelen.

Soms even straatje keren met de camper, als er bruggetjes of viaducten zijn waar we niet onderdoor passen.
Na een uurtje of twee in de buurt van Lancaster te hebben rondgetoerd zetten we koers naar de laatste campground die we tijdens deze vakantie aandoen: Pine Cone Campground in Freehold. Om daar te komen moeten we nog langs big city Philadelphia, de wat verouderde kaarten op onze RoadBear-TomToms sturen ons helaas wat dieper de stad in dan eigenlijk had gehoeven.

Philadelphia


Uiteraard ziet het er niet allemaal even mooi uit als je door zo'n grote stad rijdt...

We zijn rond lunchtijd al op de plaats van bestemming, een voordeel van vroeg vertrekken (08:30 waren we al onderweg). We maken gebruik van de tijd die we hebben door de propane-tank van de campers vast te vullen bij een nabijgelegen tankstation, nog even bij een Home Depot (soort Gamma) te kijken voor tuinvlaggen, en we nemen een plons in het prachtige zwembad van de Pine Cone Campground.

Morgen leveren we de campers weer in bij verhuurder Road Bear, dus voor de rest van de dag en avond staan het volproppen der koffers en het reinigen der campers op het programma. Niet het leukste wat we tijdens deze vakantie doen, maar gelukkig hebben we nog een toegift op het programma staan voordat we weer naar huis vliegen: een dagje New York City!

3 opmerkingen:

  1. driekeerraden....17 juni 2015 om 02:07

    Mogen we al zwemmen ? ;) Nou De campers hebben jullie weer naar veel mooie plekken toe gereden,zonder problemen. Geniet nog van een heerlijke dag New York en dan.........(nog even niet aan denken)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. RoadBear is toch van een Zwitser uit Bern ? de Bear zit in het wapen van Bern. Jack Bol

    BeantwoordenVerwijderen