dinsdag 9 juni 2015

Dag 9: Graceland

Hier zijn wij dus nu...


De nacht verloopt rustig na het noodweer van gisteravond. We kunnen gelukkig de raampjes van de camper openzetten voor de nacht, zo is het bij nachten van rond de 25 graden nog enigzins uit te houden.

Harry en Sander gaan rond half negen op pad voor een hardlooprondje in de buurt van de campground. Via de satelietbeelden van Google Maps en eventueel met behulp van Streetview is behoorlijk goed in te schatten wat wel en geen goede wegen zijn om langs te lopen. Daarna even de route intekenen op looptijden.nl om een beeld te krijgen van de afstand, en we kunnen van start. Uiteindelijk is het een rondje over rustige, schaduwrijke wegen langs veelal prachtige huizen hier in de buurt.

Na ruim 5 kilometer houden we het voor gezien, douchen ons weer fris en zorgen dan we rond 10.30 klaarstaan voor de wandeling van 200 meter naar Graceland, onze hoofdattractie van vandaag. Mochten er nog mensen zijn die niet weten wat Graceland is: het is het landgoed van Elvis Presley, waar hij van 1957 tot zijn dood in 1977 heeft gewoond, en wat nu een museum is ter nagedachtenis aan de 'King of Rock and Roll' , en waar hij ook begraven ligt.

Graceland wordt haast uitgebaat als een pretpark, alles ademt commercie. Toch is de tour over het landgoed en door het woonhuis, waarbij je veel informatie krijgt door een tourleider op de meegeleverde ipad, intiem en indrukwekkend tegelijk.

Graceland
Blij in de rij met je ipad en koptelefoon...

Je krijgt een kijkje in de privévertrekken waar Elvis met zijn familie heeft gewoond, je maakt kennis met zijn favoriete bezigheden en ziet de immense hoeveelheid awards en gouden platen die hij in zijn carriere heeft verzameld. Elvis ligt begraven in een prachtig aangelegd gedeelte in de tuin van Graceland, zijn graf is ook voor publiek toegankelijk.

De riante living...
De 'Jungle Room' met o.a. een watervalletje aan de muur en ook tapijt op het plafond..

De tv-kamer met drie tv's

De pool-kamer...
Genoeg ruimte voor de paarden, ook een liefhebberij van Elvis..

De 'Hall of Gold', met talloze awards en gouden platen.

...en of dat nog niet genoeg is, is de voormalige squashbaan omgebouwd om nog veel meer awards te tonen...

...evenals zeer herkenbare kostuums die Elvis tijdens optredens droeg.

Marin, Sander, Erica en Harry bij Graceland.

Terug bij het bezoekerscentrum aan de overkant van de Elvis Presley Blvd kun je nog verschillende andere Elvis-tentoonstellingen bekijken en kun je een kijkje nemen in twee privévliegtuigen die Elvis in bezit had. Ook een aantal van zijn auto's is tentoongesteld, al is juist de beroemde pink cadillac vanaf deze maand uitgeleend aan een tentoonstelling elders in Amerika. Uiteraard is er zeer ruim gelegenheid om souvenirs te kopen en kun je er terecht voor een hapje en een drankje.

Prachtige Stutz Blackhawk, een van de lievelingsauto's van Elvis, waar hij op de laatste dag van z'n leven nog in reed.

Privéjet van Elvis, een Convair 880 die hij in 1975 van Delta Airlines kocht, om liet bouwen, en Lisa Marie doopte.
Grote luxe en uiteraard enorm veel ruimte om zeer comfortabel te kunnen reizen.
Al met al zijn we na ruim vier uur weer terug op de naastgelegen campground, en hebben we nog even lekker de tijd om te chillen. Harry en Sander duiken nog even het zwembad in, terwijl Marin en Erica de was-attractie doen. 's Avonds wordt de barbeque nog even aangestoken, al is buiten zitten niet echt heel comfortabel door kriebelende en stekende vliegbeestjes die in grote getale aanwezig zijn. Morgenochtend bergen we alle losliggende spullen weer op in de kastjes, koppelen alle slangen en leidingen weer los en zetten koers richting het oosten.

2 opmerkingen:

  1. paarsespinmetgoudkruis10 juni 2015 om 02:12

    Geen zwem- estafette ???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ken wel iemand die een paar uurtje in die biljartkamer zou willen spelen!

    BeantwoordenVerwijderen