zondag 7 juni 2015

Dag 7: New Orleans, LA -> Brandon, MS

We verlaten de prima KOA campground van West New Orleans rond 08.45 om koers te zetten richting het noorden. We pakken eerst nog een stuk van de Interstate I10 West richting Baton Rouge. Deze weg is kilometerslang op palen gebouwd, omdat de ondergrond niet vast genoeg is vanwege de enorme hoeveelheden moerasachtig gebied in de omgeving van de Mississippi-delta. Indrukwekkend om te zien, dit moet echt jaren en miljarden gekost hebben.

Kilometers 'zwevend' wegdek tussen New Orleans en Baton Rouge

We vinden al snel een WalMart langs de snelweg om nog even wat hoognodige boodschappen te doen. We vervolgen onze weg later via de 61 North, waar de dorpjes langs de weg wat kleinschaliger zijn dan langs de Interstate. Leuk om te zien, hier vind je de typisch Amerikaans aandoende huizen en trailers, wegrestaurants en bedrijfjes allemaal redelijk ver uit elkaar.


Onderweg op de 61North

Alles ademt ruimte...

Lekker rustig op de weg, heerlijk toeren met de cruisecontrol op 65mph..

Even voor Natchez zoeken we een parkeerplaats en draaien een camperlunch in elkaar.

Zoek de verschillen...


We rijden richting Natchez, Mississippi om vanaf daar een stuk van de Natchez Trace Parkway te rijden richting Jackson, waar we van plan zijn om aan het einde van de middag kamp te maken. De Natchez Trace Parkway was ons enkele maanden geleden aangeraden om - indien mogelijk - mee te pakken, dus onze verwachtingen waren hooggespannen. 


Wij vonden het nogal tegenvallen, misschien is het in een andere tijd van het jaar mooier, of misschien moet je juist bij elke parkeerplaats langs de route op onderzoek uit, maar dat zat er voor ons qua tijd vandaag niet in. Vanuit de camper gezien zijn het eigenlijk alleen bomen, bochten, en bochten en bomen. En meer dan 80 miles daarvan is net wat veel van het goede. Het is er groen, erg groen. Als je in de polder woont en zelden bomen ziet is dit echter wel een aanrader. ;-)

De route van vandaag.


Als we vlakbij Jackson zijn, zijn de benzinetanks van onze dorstige Ford E-450's alweer leeg, en we tuiten ze weer vol met bijna 50 gallons Regular รก $2,46 per gallon. Uiteindelijk parkeren we de campers rond 17.00 bij Timberlake campground, Brandon Mississippi. Het is gelegen aan een stuwmeer, het Ross Barnett Reservoir. De RV-sites zijn ruim, maar de voorzieningen wat oud en de WiFi onbruikbaar. Gelukkig hebben we onze eigen WiFi bij ons (gehuurd bij de camperverhuurder), om bij gelegenheden zoals dit ook lekker online te kunnen zijn.

Het weer is weer top, vandaag gedeeltelijk bewolkt en 32 graden, 's nachts koelt het af naar een graad of 26. We steken weer even lekker de BBQ aan en relaxen nog wat...het is immers vakantie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten