dinsdag 9 juni 2015

Dag 8: Brandon, Mississippi -> Memphis, Tennessee

De te rijden afstand valt vandaag mee, het is zo'n 210 miles/3uur via de Interstate 55 naar Memphis, of 230 miles/4 uur via de binnendoorwegen. Omdat we ook nog even wat uitgebreider willen shoppen dan alleen voor het hoognodige, kijken we op de kaart en zien dat er twee WalMart Supercenters langs de binnendoorwegen liggen. De keuze is dus eenvoudig, vanaf de Interstates zie je meestal niet zoveel van het 'echte' Amerikaanse leven, dus we rijden lekker binnendoor via de 17, 12, en vooral over de 49E North en 61 North.

De route van vandaag...

We vertrekken van de Timberlake campground weer langs het Ross Barnett Reservoir...

Al snel staat Memphis op de borden. Wij volgen de I55 een stukje, totdat we via de 17 op de binnendoor-route uitkomen

Binnendoor zie je veel meer van Amerika dan op de Interstates.

We stoppen bij de WalMart in Greenwood, Mississippi, en komen er uit met uiteraard wat boodschappen, maar vooral met broeken, shirts en tuinvlaggen.

Het weer is zoals de afgelopen dagen, in de loop van de dag wordt het wat minder zonnig maar de temperatuur blijft rond de 32 graden. Onderweg richting Memphis krijgen we enkele malen weeralarm via de autoradio (Severe Thunderstorm Warning), gelukkig zit die ellende ongeveer 50 miles ten oosten van waar wij rijden, we merken er gelukkig niks van.

Spiegelend wegdek tot aan de horizon...

Veel landbouw langs de 61 North, en daar horen natuurlijk ook de "crop dusters" bij, leuk om ze aan het werk te zien.


En hoe geef je die enorme lappen landbouwgrond water? Met enorme, soms kilometerlange watergeefinstallaties

Nog snel even een stop bij een John Deere dealer voor een t-shirt

Memphis ligt in het uiterste zuidwesten van Tennessee, dus pas vlak voordat we er zijn rijden we de grens van Mississippi en Tennessee over.

Rond 16.30 komen we aan op de campground, Graceland RV Park, náást Graceland gelegen op de Elvis Presley Blvd. Daar kunnen we morgen dus zo heenwandelen!

Er hangt hier een bovengemiddeld 'Elvis-gehalte'


De WiFi hier, die volgens vele reviews geweldig zou zijn, doet het nu even niet zoals het hoort, we wagen er een duur telefoontje aan in de hoop dat we niet twee dagen zonder zitten.

Vanaf de campground hier kunnen we voor $10 p.p. gebruik maken van de hotelshuttle van het naastgelegen (jawel) Heartbreak Hotel, die elk uur naar downtown Memphis rijdt. We maken daar gebruik van en stappen uit op de hoek van Second en Beale, waar we heerlijk uit eten gaan bij het Hardrock Café. Om uit te buiken wandelen we vervolgens nog even Beale Street op en neer, het is nog heerlijk warm en we genieten van de sfeer en de muziek die overal vandaan komt. Uiteraard neuriën we 'Walking in Memphis' even.. ;-)


Op het moment dat we weer instappen in de Heartbreak Hotelshuttle barst een flinke thunderstorm los, het kan hier flink spoken! In korte tijd valt er heel veel regen en de hemel is vrijwel onafgebroken verlicht door bliksem. Gelukkig levert de chauffeuse van de shuttle ons bij onze camper af (hulde voor de service!) anders waren we doorweekt geweest.

Morgen staat Graceland op de agenda!1 opmerking:

  1. Hebben de heren al voor "een vetkuif"gezorgd om morgen niet uit de toon te vallen ?

    BeantwoordenVerwijderen