woensdag 3 juni 2015

Dag 3: Disney, Jetski, hardloop en relaxdag

We splitsen vandaag op in twee groepen: Marin en Erica worden na een vroeg ontbijt door Harry bij Disney's Magic Kingdom afgezet (verslag volgt), terwijl Sander de formaliteiten bij de receptie van de Orangegrove Campground afhandelt. Nadat Harry terug is op de campground neemt hij samen met Sander een paar opties door: waterpark, jetskiën of quad-rijden. Dat laatste valt al af, omdat we dat dan vantevoren hadden moeten reserveren. Disney's waterpark Blizzard Beach klinkt erg aanlokkelijk, maar omdat we dat al eerder hebben gedaan en geen van tweeën ooit op een jetski heeft gezeten is de keuze eigenlijk niet eens zo moeilijk. Harry had thuis op internet al een leuk adresje gevonden, op een kleine twee miles van de campground, dus daar zijn we dan maar heengewandeld.Eenmaal daar treffen we een prachtig meertje met een knus gebouwtje aan het water met een aantal jetski's ernaast. Extreme Jetski of Orlando.com, we lopen naar binnen en treffen daar een gebruinde oudere ondernemer die bevestigend antwoordt als we vragen of we even lekker kunnen jetskiën. De man 'klaagt' een beetje dat het toch eigenlijk al best druk is in de aanloop naar het seizoen, zodat hij eigenlijk nauwelijks toekomt aan de hoognodige dingen die hij nog moet doen voordat het hoogseizoen losbarst. Toch worden we uitermate vriendelijk geholpen, tekenen wat formulieren, en voor we het weten raggen we een half uur lang op twee rete-snelle jetski's over Lake Cecile. Met topsnelheden tegen de 45 miles per hour, de wind in ons haar en de zon op onze steeds roder wordende torso's vermaken we ons uitstekend.

Even voor de beeldvorming een fotootje van iemand anders die ook bij extremejetskioforlando.com is geweest...


Nadat we de jetski's weer onbeschadigd hebben ingeleverd wandelen we rustig weer terug richting campground. Onderweg halen we nog even een broodje bij een SuperTarget langs de US192, en aangekomen op de campground genieten we van een heerlijk stukje schaduw onder de luifel van een van de campers. Om niet de hele dag te luieren gaan we op het heetst van de dag nog lekker een rondje (7,5km) hardlopen. Uiteraard nemen we voldoende drinkwater mee, maar desondanks is het bij 29 graden en een hoge luchtvochtigheid nog wel afzien. Daardoor hebben we des te meer het gevoel dat we wat gedaan hebben. ;-)

Rond drieën gaan we weer richting Disney World om Marin en Erica weer op te pikken bij het Magic Kingdom, en vervolgens rijden we langs een TGI Friday's (Thank God It's Friday) voor een heerlijk diner van spare-ribs en steak.

Thank God It's Friday! (Maar dan op een woensdag)


Het weer heeft zich van z'n goede kant laten zien, op een paar spetters aan het einde van de middag na is het zonnig en warm geweest, en 's avonds genieten we nog heerlijk even van een zwoele zomeravond bij de camper.En jeeeej! Sander mag een nieuwe telefoon uitzoeken. Scherven brengen geluk, dat belooft veel goeds voor de rest van de vakantie!

4 opmerkingen:

 1. paarsespinmetgoudkruis4 juni 2015 om 01:11

  Had toch wel gedacht dat jullie een blitse foto zouden maken tijden het jetskiën ( kon toch met met 1 hand?? ;) ). Denk toch echt dat er meer lezers zijn die graag jullie WAPPERENDE HAREN hadden willen zien!!! (bedoelde je misschien jullie beenhaar !!??)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Selfie stick moet ook lukken ja.
  Maikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even voor de beeldvorming een paar foto's van extremejetskioforlando.com opgezocht en in het verhaal geplaatst. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die haren wapperen wat af, want ook tijdens het hardlopen wapperen ze natuurlijk door de grote snelheid!

  BeantwoordenVerwijderen