dinsdag 2 juni 2015

Dag 2: Nat begin...

Door het tijdsverschil van zes uur zijn we vroeg wakker, maar we zijn er toch in geslaagd om goed uitgerust aan het ontbijt in het Hilton Garden Inn te verschijnen. We hebben dan al contact gehad met camperverhuurder Road Bear, om ervoor te zorgen dat ze ons komen ophalen bij het hotel. Dat doen ze rond 11.30, waarna een vriendelijke Duitse Amerikaanse de papierwinkel afhandelt die standaard bij het huren van een camper hoort. Een andere RoadBear-medewerker maakt ons tussendoor wegwijs in de campers en we controleren ze nauwkeurig op beschadigingen. We krijgen tot onze verrassing een gratis upgrade, zowel Erica en Harry als Marin en Sander krijgen een grotere en luxere camper dan die gereserveerd is; reden daarvoor is dat één van de twee campers die voor ons bedoeld was schade heeft. Uiteraard willen ze niet dat we ruzie krijgen, dus krijgen we beide een 27-foot camper met slide-out in plaats van de bestelde 24-foot.
Waren het de vorige keren campers van Freelander, deze zijn van Four Winds,

Beide campers zijn precies hetzelfde...

Een keertje geen witte is ook wel leuk voor de afwisseling, ;-)


We hebben even wat aanloop-probleempjes, zoals een weigerende TomTom waarmee we tweemaal terug naar de verhuurder rijden en een koelkast die niet lijkt te werken, maar rond 14.00 lopen we in de WalMart om de eerste boodschappen te gaan doen. We hebben best veel nodig, en komen een uur of twee later met twee volgeladen winkelwagens de winkel uit. Het heerlijke zomerweer heeft in de tijd dat wij binnen aan het winkelen waren plaatsgemaakt voor een gestage moesson, we rennen even terug de winkel in voor vier regen-capes zodat we niet verzuipen onderweg naar de camper, die uiteraard ver weg staat geparkeerd. We ruimen de doorweekte boodschappen gauw op en zetten koers richting onze eerste campground.

Om tolwegen te vermijden waar je alleen met een electronisch vignet kunt betalen, stellen we de TomToms in op een route zonder tolwegen, en doen een klein uurtje over de 20 miles naar de Orange Grove campground in Kissimmee. Verder noordelijk schijn je bij tolwegen wel gewoon met cash of creditcard te kunnen betalen, dus een vignet voor die ene keer vonden we wat overdreven, al had het ons vandaag wel een halfuurtje kunnen besparen. 

Pas na 18.00 komen we aan op de campground, vlak bij DisneyWorld en de 192, waar de openingstijden van de receptie al lang verlopen zijn. We moeten dus volgens de aangeplakte aanwijzingen een van de daarvoor bestemde plekken opzoeken en ons de volgende ochtend bij de receptie melden. Zo gezegd, bijna zo gedaan, want we blijken niet echt in de aangewezen vakken te passen. We zijn brutaal en kiezen twee van de vele nog lege sites, installeren ons, en gaan druk aan de slag met het uitpakken van de koffers. 

Campers aangekoppeld en wel op campground nummer één. Reden genoeg om te proosten, regen of geen regen!
Al met al is het snel laat, en na veel heen en weer lopen tussen de campers in de nog altijd aanhoudende regen zitten we pas om 21.30 aan ons campingdiner. We houden het daarna snel voor gezien, morgen is het weer vroeg dag: Marin en Erica gaan naar DisneyWorld, en Sander en Harry die eh... verzinnen morgen nog wel wat leuks om te doen.

1 opmerking:

  1. paarsespinmetgoudkruis3 juni 2015 om 01:41

    Eerst op het nummerbord kijken voordat je instap ,verschil is niet te zien. Schattig die jasjes ;) Wel lief dat jullie ons niet meteen met zonovergoten foto's overladen.....

    BeantwoordenVerwijderen