zondag 7 juni 2015

Dag 6: New Orleans

We blijven vandaag in New Orleans, Louisiana.

Hoewel we vandaag niet met de campers op pad gaan, schakelen we niet meteen over naar de ultra-relax-mode. Harry en Sander trekken de hardloopkleding aan en beginnen om 08.30 aan een sportief rondje langs de oever van de Mississippi. Het is nog wel vroeg, maar vrijwel onbewolkt en al 28 graden. Gelukkig staat er een briesje, dus is het ondanks de temperatuur nog best te doen.

Erica en Marin melden zich bij de receptie van de campground om een boottocht en een bustour te boeken. Rond 10.15 stappen we in een taxi die ons voor een gereduceerd tarief van 30 dollar bij het lighthouse van de GrayLine en de Natchez steamboat afzet, aan de Mississippi rivier. Het is inmiddels aardig opgewarmd, het gaat naar verwacht zo'n 33 graden worden vandaag, dus het wachten voordat we op de Natchez stappen verloopt redelijk plakkerig.

Gelukkig kun je voor het boarden in de schaduw wachten...
Er rijden ook oude trammetjes (street cars) in New Orleans, waar je voor $1,25 op kunt stappen...


De boottocht is aardig, de Natchez is hier de enige raderboot die nog door stoom wordt aangedreven. Er wordt een hoop verteld over wat er vanaf de boot te zien is, en het lunchbuffet is lang niet slecht.

Aan boord van de Natchez

Wat deze boot uniek maakt, is het door stoom aangedreven raderwiel...

Genoeg te zien langs de oevers van de Mississippi, waar uitgebreide informatie over gegeven wordt.
Een kleine twee uur later staan we weer aan wal, en na een halfuurtje wachten stappen we in een GrayLine bus voor een SuperCity tour. Een aanrader, er wordt wederom veel verteld, de airco in de bus werkt prima, en we krijgen een beetje een beeld van de stad New Orleans.

Er  is genoeg aanbod in ritjes met paard en wagen

De French Market, we hebben 'm niet bezocht, maar zijn er langsgereden...

Dit soort huisjes zie je veel in New Orleans...
 Ook wat hoogbouw in het centrum...

En als je een grote blinde muur hebt, dan schílder je er toch gewoon ramen en deuren op, dan lijkt het nog wat...
Na de bustour wandelen we nog even naar Bourbon Street, om een beetje sfeer op te snuiven van wat het hoogtepunt van het French Quarter zou moeten zijn.
Het is er druk, warm, het bruist van het leven en van alle kanten komt muziek. Je kijkt je ogen uit naar de meest uiteenlopende soorten mensen, jammer genoeg ruikt het er niet echt fris en komt het in het algemeen wel een beetje sjabbie over. Er wordt gewaarschuwd dat je goed op je spullen moet passen, maar desondanks voelt het niet onveilig aan. We drinken nog wat bij het Hard Rock Cafe waar nog wat souveniertjes worden gekocht.

Rond 18.00 zitten we weer in de complimentary shuttle van de KOA waar de campers geparkeerd staan, waarna we de avond verder invullen met een BBQ, een plons in het zwembad, en het schrijven van dit stukje.

Morgenochtend koppelen we de campers weer los, en vertrekken we in noordelijke richting,

2 opmerkingen:

 1. paarsespinmetgoudkruis7 juni 2015 om 04:23

  New Orleans......leuke sfeer zo te zien.Zet het op ons lijstje :)
  Boottochtje....haha dat doen wij ook vandaag, Bedankt voor het sturen van mooi weer voor ons!! "Mogen we al zwemmen" ??Ja hoor maak ons maar weer jaloers!!! Eergisteren hadden we hier wel een dagje Florida Temp dus zou toen graag een plons in een buiten zwembad hebben genomen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het lijkt wel of iederéén 2 uur is gaan varen , wij óók al! temperatuur zeker niét plakkerig hier maar wel lekker!
  Leuke huisjes daar!

  BeantwoordenVerwijderen