vrijdag 12 juni 2015

Dag 12: Via Smoky Mountains naar North Carolina

We staan vandaag een halfuurtje eerder op omdat we niet echt goed kunnen inschatten hoe lang we nodig hebben om de volgende campground te bereiken. De geplande rit is zo'n 260 miles waarvan de laatste 40 miles door het Smoky Mountains National Park zullen gaan.

De route van vandaag...

We beginnen met de I40 interstate die ons oostwaarts richting Knoxville brengt...

In de verte doemen de bergen al op...
We stoppen even voor Knoxville om weer even wat hoognodige boodschappen te doen. We zijn dan inmiddels weer in een andere tijdzone terechtgekomen, van Central Standard Time in Eastern Standard Time, dus de horloges mogen weer een uur vooruit. Omdat het dan ineens al half één is als we bij de WalMart staan maken we gelijk maar even een lunch klaar. We stellen vervolgens de GPS in op Gatlinburg, waar de weg begint die ons door de bergen brengt. We zien dat een 'toeristische' route ons niet veel extra tijd zal kosten, dus even voorbij Knoxville gaan we van de Interstate af en nemen de 441 South, waardoor we weer wat zien terwijl we reizen...

De 441 South brengt ons weer langs typisch Amerikaanse plaatsen...
We komen onderweg ook door Pigeons Forge, wat een uitbundig toeristische trekpleister blijkt te zijn. Hier is zoveel te doen, dat je er volgens ons gerust een week kunt blijven zonder je te vervelen! De US192 in Kissimmee valt er haast bij in het niet...het is er enorm druk en we kijken onze ogen uit.
Uiteindelijk bereiken we in Gatlinburg het begin van de route door het Smoky Mountains National Park.

De route brengt ons over groene wegen met niet heel veel uitkijkpunten. De uitkijkpunten die er zijn, zijn zeker de moeite waard!

Kabbelende beekjes met grote keien...het is hier ook ineens een stuk koeler dan de voorgaande dagen het geval was.

Smoky Mountains

De Smoky Mountains zijn groen, en minder ruig dan bijvoorbeeld de Rocky Mountains. Dat komt doordat het Appalachen-gebergte, waar ook de Smoky Mountains deel van uitmaken, een oud en door erosie afgevlakt gebergte is.

Al rijdend door de bergen staat er ook ineens een Elk langs de kant van de weg, een soort edelhert, helaas geen foto kunnen maken maar toch het eerste echte wildlife wat we tijdens deze reis zien.

Smoky Mountains

Halverwege de route door de bergen ligt de grens tussen Tennessee en North Carolina,

De Ford E450 Super Duty heeft geen enkele moeite met de klim...zolang je er genoeg benzine in blijft gooien sleurt-ie je elke berg op.

Als we uit het National Park zijn rijden we door Cherokee, NC, een toeristisch indianenstadje.
We zijn blij met onze keuze om vroeg op te staan, zo hebben we nog lekker de tijd nadat we rond 17.30 op de Happy Holidays campground aankomen, net voorbij het plaatsje Cherokee. We hebben een mooie plek aan een snelstromende creek, we steken weer de BBQ aan en genieten van de avond, die hier minder zwoel is dan de avonden die we tot nu toe hebben gehad tijdens onze reis. Helaas is ook hier, zoals op teveel campgrounds die we dit jaar hebben bezocht, de Wifi vrij waardeloos. De campground-beheerders laten de capaciteit van de internetverbindingen duidelijk niet meegroeien met het altijd toenemende data-gebruik. Gelukkig hebben we onze 4G-hotspots van de camperverhuurder nog, zodat we altijd ons dagelijkse verhaaltje kunnen posten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten