zaterdag 6 juni 2015

Dag 5: Route door 4 staten en USS Alabama

De dag begint zoals we gewend zijn grotendeels onbewolkt, onze wekkers laten ons vroeg genoeg opstaan om rond 08.30 weer te kunnen vertrekken. Doel van vandaag is om aan het einde van de middag in New Orleans te belanden. 


De route van vandaag, ruim 300 miles in totaal.


Het begin is weer....groen!
De I10 West zal ons het grootste deel van de dag vergezellen. Het uitzicht is wederom groen om te beginnen, al verandert de begroeiing langs de Interstate langzaam, en wordt minder hoog en minder groen.
Alabama is één van de vier staten waar we vandaag doorheen rijden, naast Florida, Mississippi en Louisiana...

Ongeveer halverwege, bij Mobile, Alabama, stoppen we bij de USS Alabama, een oorlogsschip uit de South-Dakota-klasse, wat sinds 1964 dienstdoet als museumschip.

USS Alabama

Er zijn drie verschillende tours op het schip, die je op eigen gelegenheid kunt afwerken. Dat het allemaal indrukwekkend is, is heel voorzichtig uitgedrukt.
Kijk alleen maar naar de 16-inch kanon-turrets waarvan de USS Alabama er drie heeft. Harry is er voor de maatvoering onder gaan staan.
Met dit soort 16 inch patronen werd tot op 22 mijl afstand zuiver geschoten.
Zo'n oorloggschip is voor Marin en Erica natuurlijk niet zo interessant, dus die offeren zich op om bij een dichtbijgelegen WalMart de nodige boodschappen te doen. Rond halfdrie vertrekken we daar weer voor de resterende tweeenhalf uur naar New Orleans. 

Duidelijk ander landschap nu, veel water en moeras-achtig gebied.
Héle lange brug van de I10 over Lake Pontchartrain.
Laatste stuk van de route is best druk, maar uiteindelijk zijn we voor sluitingstijd op onze volgende campground

Onderweg bellen we nog even twee campgrounds die we vooraf hadden uitgezocht op internet, uiteindelijk valt de keuze  om praktische redenen (ze zijn nog open op het moment dat we er aankomen) op de KOA New Orleans West. Geen ongelukkige keuze, want de behulpzame medewerkers overladen ons met informatie over wat hier allemaal te doen is. We krijgen foldermateriaal mee zodat we op ons gemak nog even kijken hoe we de dag van morgen gaan invullen, want we blijven hier een dag.


Eindelijk BBQ-weer!

Vandaag is de eerste dag van de vakantie dat we geen tropische regenbuien zien, en dus  maken we daar dankbaar gebruik van door de barbeque aan te steken die we bij de camperverhuurder hadden meegenomen. Het is dan al rond 20.00, nog rond de 30 graden, en terwijl het donker wordt vluchten we min of meer de camper weer in omdat we bijna worden opgevreten door kleine stekende insecten. 

In plaats van buiten van de zwoele zomeravond te genieten nemen we maar een duik in het zwembad van de campground, heerlijk relaxed na een dag als deze, en de combinatie van buiten- en watertemperatuur is nagenoeg perfect, we willen er eigenlijk niet meer uit. Maarja, in tegenstelling tot veel dingen in de USA is het zwembad niet 24 uur per dag geopend, en om 22.00 douchen we af en gaan terug naar de campers.

3 opmerkingen:

 1. paarsespinmetgoudkruis6 juni 2015 om 01:07

  Kanonnen zeg zegt Peet !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uh tja, lastige keuze! Kanonnen of wallmart😀😀😀😀

  BeantwoordenVerwijderen
 3. beetje lullig dat het zwembad niet 24 uur per dag open is, waarschijnlijk nou nét de enige plek waar je niet door beestjes lek gestoken wordt.!

  BeantwoordenVerwijderen