maandag 15 juni 2015

Dag 15: Door vier staten naar Lancaster, Pennsylvania

Omdat we gisteren lekker wat mijlen onder de wielen van de campers door hebben laten vliegen, kunnen we het vandaag wat rustiger aan doen. Harry en Sander doen een vroeg hardlooprondje, en om 09.00 rijden we weg van de prachtige KOA Harrisonburg/Shenandoah Valley.

We plannen een route die zo min mogelijk over de Interstates loopt, omdat je daar het minste ziet.

Het weggetje van de KOA naar de snelweg loopt door agrarisch gebied met leuke huisjes...

...en leuke brievenbussen....
 Na een uurtje Interstate 81 North slaan we af naar de 340.

Zou deze tegenwoordig nog in de binnenstad van Utrecht mogen rijden? ;-)

Rijdend op de 340 steken we de Shenandoah river over, net voor het driestatenpunt van West-Virginia, Virginia en Maryland. Vlak daarna mondt de Shenandoah river uit in de Potomac river.

We vervolgen onze reis over de 15 North. Helaas voor ons is dat ook een soort snelweg..

Gelukkig gaat de route na Gettysburg over de 30, en dat is een erg leuke, smallere weg die langs heel veel woonhuizen en bedrijfjes loopt. We stoppen er ook nog even voor de lunch: een heerlijk broodje bij Subway.

Als we een loterij winnen doen we onze volgende campervakantie waarschijnlijk op deze manier...

Nog maar even een enorme stars&stripes gefotografeerd. De schaduw van de vlaggenmast is eigenlijk de antenne van de camper.


We zijn vandaag begonnen in Virginia, vervolgens West-Virginia, weer Virginia, daarna Maryland en tenslotte Pennsylvania. De teller van deze roadtrip staat inmiddels op negen staten, en we gaan nog even door met tellen! ;-)

We komen voor drieën al bij de Old Mill Stream campground in Lancaster aan, parkeren daar alvast één camper en gaan met de andere nog even shoppen. Bij de Lowes hebben ze helaas geen interessante tuinvlaggen meer, dus gaan we door voor een laatste bezoek aan de WalMart. We halen er nog wat boodschapjes, en komen onverwacht nog terug met shirts en een spijkerbroek. De shoplust is dan nog altijd niet gestild, schuin tegenover de campground zit een verzameling outlet stores, waar we ook nog een paar shirtjes en schoenen op de kop tikken. 

Het is hier weer warm, rond de 30 graden, en redelijk bewolkt. We genieten er nog even met volle teugen van. Uiteraard staat voor vanavond weer BBQ op het programma.

1 opmerking:

  1. tjaweerikkedus16 juni 2015 om 01:24

    jullie slaan je er met vlag en wimpel doorheen ;)

    BeantwoordenVerwijderen