zondag 14 juni 2015

Dag 14: Virginia: Shenandoah National Park

Hoewel de nacht heerlijk koel was, staan de omstandigheden niet helemaal garant voor een goede nachtrust. Een hevig zoemend electriciteitshuisje op enkele tientallen meters afstand en lang toeterende treinen in de verte maakte het voor de helft van ons reisgezelschap wat onrustig. Desondanks staan we moeiteloos om klokslag 8 uur weer klaar om te vertrekken. We betalen eerst nog even netjes voor de overnachting, omdat we gisteren pas na sluitingstijd bij het Lakeview RV Park arriveerden. Dat Lakeview mag trouwens gerust met een paar korrels zout genomen worden, er is wel een watertje maar stel je er niet teveel bij voor.

De route van vandaag. Meer dan 300 miles, dus een flinke ruk.

We vertrekken noordwaarts op Interstate 81.

Onderweg worden we ingehaald door een paar (lege) schoolbussen. Naast de vlag en het vrijheidsbeeld is er nauwelijks iets Amerikaanser te vinden in Amerika. ;-)


We rijden een paar uur over Interstate I81/I64 totdat we bij de zuidingang van de Skyline Drive zijn, deze ligt in het verlengde van de Blue Ridge Parkway. Samen zijn ze ruim 500 miles lang. Eerder hebben we al ruim 70 miles van de zuidkant van de Blue Ridge Parkway gereden, vandaag rijden we 35 miles vanaf de zuidingang van de Skyline Drive door het Shenandoah National Park. In tegenstelling tot de Blue Ridge Parkway moeten we ditmaal wel betalen voor toegang, $20 per camper.


Wederom veel uitkijkpunten met ruime parkeergelegenheid, en uitzicht op de zeer groene Shenandoah River Valley.

We komen al snel tot de conclusie dat onze eerdere rit over de Blue Ridge Parkway spectaculairder was qua uitzicht.

De Skyline Drive is smal, bochtig en uitbundig groen.

Mooie vergezichten over de groene bergen...


Natuurlijk hebben we John Denver in ons hoofd... almost heaven, west virginia, blueridge mountains, shenandoah river....


We besluiten om ons aan ons plan te houden om bij de kruising met de 33 de Skyline Drive weer te verlaten. Na anderhalf uur slingeren over prachtig groene wegen met om de haverklap prachtige groene vergezichten zijn we ervan overtuigd dat we een goede indruk hebben van Shenandoah NP. 

Bij het verlaten van de Skyline Drive barst er een flinke stortbui los.

Via de 33 en nog een stukje I81 rijden we naar de Harrisonburg/Shenandoah KOA Campground. Het laatste stukje ernaartoe is erg landelijk, met leuke boerderijen en huisjes. 

Ook zo leuk Amerikaans!
We staan lekker vroeg aangekoppeld op de campground, komen er achter dat de Wifi wederom zwaar tegenvalt (sterker nog: doet het helemaal niet), maar dat is maar een klein ongemak. Het is bij aankomst een graad of 30, dus we nemen nog even lekker een duik in het zwembad. Harry en Sander proberen nog even een 'trail' door het aangrenzende bos te lopen, maar worden haast opgevreten door de muggen. Die muggen zijn op de campground wat minder talrijk, maar er zoemt genoeg rond om ons te doen besluiten in de camper te eten in plaats van buiten.

We zijn er nog helemaal niet mee bezig dat we over een dag of drie aan het einde van onze geplande reis zijn. Helemaal niet. Écht niet. We willen het niet weten. Verdringen het gewoon. Rijden gewoon weer terug naar het zuiden als het moet.......

2 opmerkingen:

 1. blijven genieten tot het eind :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. paarsespinmetgoudkruis15 juni 2015 om 03:02

  Hebben jullie elk geval genoeg aandenken aan de reis bij thuiskomst ;)
  Want die geweldige muggenbultjes kunnen zo heeeeerlijk lang blijven kriebelen!!
  Misschien ook iets voor jullie zo'n brievenbus....naast die vlaggetjes :)

  BeantwoordenVerwijderen