dinsdag 2 juni 2015

Dag 1: We zijn er!

Na een (uiteraard) lange reisdag zijn we om 21.30 dan eindelijk op onze hotelkamer van het Hilton Garden Inn in Orlando beland (NL-tijd: 03:30)

Onze reis begint al vroeg, om 07.45 staan we bij de vertrekhal van Schiphol, daar keurig op tijd afgeleverd door Wim en Lars, nogmaals bedankt daarvoor! Schiphol wordt redelijk fors verbouwd op het moment, en helaas is daardoor onze favoriete eetgelegenheid Café Amsterdam er niet meer.  Dan maar een broodje eten bij 'Bread!' - geen aanrader wat ons betreft. 

Tegen half twaalf stijgt de Boeing 747-400 op om ons naar tussenstation Atlanta te brengen. Daar landen we rond 14.00 lokale tijd, het is hier 6 uur vroeger dan in Nederland. De paspoort- en veiligheidscontroles kosten ons bijna twee uur, maar gelukkig hebben we vier uur overstaptijd. We eten hier nog even iets gezonds van McDonald's, redelijk smakelijk na het toch wat smakeloze vliegtuigvoer.

We hebben een modern entertainmentsysteem met veel keus in films, muziek en spelletjes, en zelfs een USB-poort om je eigen apparaten op te laden
Om 18.45 vertrekken we dan, met een half uurtje vertraging, voor het laatste stukje van anderhalf uur naar Orlando in een Boeing 757. Het weer in Florida is onstuimig met onweer en regen, we vliegen het laatste stuk dwars door een flitsende onweerswolk, lekker turbulent. Eenmaal op de grond hoeven we gelukkig geen controles meer te doorstaan, die hebben we immers in Atlanta al gehad, dus we grijpen onze koffers van de band en regelen een shuttlebus naar ons hotel.  

Mooie wolkenluchten op weg naar Orlando, al worden ze steeds donkerder.
Het weer is redelijk normaal voor een Orlando-avond, veel regen en onweer bij een graad of 25. Eenmaal in het Hilton Garden Inn doen we niet veel meer, we kijken uit naar de dag van morgen, dan halen we de campers op, zoeken een WalMart om proviand in te slaan en hopen we redelijk bijtijds op de eerste campground aan te komen.  Morgen meer, wij gaan slapen! 

1 opmerking:

  1. paarsespinmetgoudkruis2 juni 2015 om 03:43

    Gaar van de reis en dan toch nog een verslagje :) respect !! Nou het weer is dus hetzelfde (op de temp na dan) want hier is het vandaag echt herfst!!!! Elk geval zit Florida op dit moment ook echt hier in ons bloed ;) Jen is bijna niet te houden hahaha zou het er misschien nog eens van komen met zn allen?? Hoop dat jullie allemaal goed hebben kunnen slapen en dan lekker op pad met de huizen op wielen. xx

    BeantwoordenVerwijderen